Cherga BG

Деца ще рисуват, вдъхновени от театъра в кампанията “Месец на театъра”

Кампанията „Месец на театъра”, организирана от сайта LoveTheater.bg, ще изненада малките почитатели на изкуството с инициативата „Мостът между поколенията”. В нея любовта към театъра на малчуганите ще се вплете с рисуването в уъркшопи в Младежки театър” Николай Бинев” и Театър „София”. Задачата им ще е да направят рисунка на тема „Изкуство за малки и големи“, а най-добрите творби ще бъдат окачени в Дома за ветерани на изкуството и културата в София.

Първият уъркшоп ще бъде след представлението „Роня, дъщерята на разбойника” на 17 април в Театър „София”. Спектакълът ще покаже на малките и големите зрители как може да се живее в любов един към друг. Спонтанни и смели героите ще променят света. Спектакъла започва от11:00 ч., а уъркшопът – от 12:30 ч. и ще продължи до 14:00 ч.

В Младежки театър „Николай Бинев” малчуганите ще имат удоволствието да гледат „Спящата красавица“ на 23 април от 11:00, постановка, в която се преплитат магия и вълшебство, за да събудят у тях вяра в приказните мечти.

За улеснение на родителите по време на уъркшопите ще има екип, който ще помага на децата, докато те се стараят над своите творби. На малките художници ще бъдат предоставени материали като боички, моливи и хартия за рисуване. Родителите не трябва да забравят при купуване на билет за спектаклите да споделят на усмихнатата касиерка, че детето им иска да участва в уъркшопа, защото местата са ограчени. Така след представлението то ще може да се включи.

На място ще бъде и нашият фотограф Михаил Михайлов, който ще запечата най-добрите моменти и емоции на децата.

Любовта към театъра може да тръгне още от малка възраст и да продължи много дълги години. Нека да подарим на децата си възможността да обогатят културните си знания и да се впечатлят от истинското изкуство – това на сцената.

 

Add comment

+ 55 = 58