Cherga BG

„Да играеш жертвата“


Playin' The VictimИзлезе премиерата на най-новият спектакъл в афиша на Театър „Българската армия“

След успешните  „Йерма“ и „Къщата на гнева“ на режисьора Диана Добрева, тя отново радва своята публика, този път със спектакъла:

„Да играеш жертвата“

 от братя Преснякови

Сценография и костюми: Нина Пашова

 музиката на Петя Диманова

Участват:

Стефка ЯНОРОВА, Гергана ДАНДАНОВА, Анастасия ИНГИЛИЗОВА,Тигран ТОРОСЯН, Мирослав КОСЕВ, Александър ДОЙНОВ,Милен МИЛАНОВ, Веселин РАНКОВ, Веселин РАНКОВ, Георги КЪРКЕЛАНОВ, Мирослав ПАШОВ, Деян ГЕОРГИЕВ (гост), Десислава КАСАБОВА (гост).

Валя, главният герой на пиесата, след завършване на университета се е уредил на работа в милицията. Там задълженията му са да изобразява жертвите на криминални престъпления по време на следствените експерименти. Този сюжет се оказва истинска находка, която позволява на авторите не само да разчупят урбанистичната черупка и да извадят на показ жестокостта, безсмислието и абсурда на една съвременна действителност, но и да направят от това невероятен фарс. Те изследват в дълбочина травмите на  обществото, като ги разбъркват в невероятния сюрреалистичен коктейл на черната  комедия.

Световната премиера се е състояла в рамките на Единбургския фестивал през 2003 година в копродукция с „Роял Корт Тиатър”. Руската премиера е на режисьора Кирил Серебренников в знаменития Московски художествен театър, а филмът със същото заглавие, който същият режисьор снима, става събитие и получава наградите „Кинотавър’2006” и „Златният Марк Аврелий” за най-добър филм на първия международен кинофестивал в Рим

Дата на премиерно представление:  28 май 2015г.

Add comment

20 − = 14