Cherga BG

Бирената йога има все повече последователи

Yoga-And-Beer-Is-The-Pairing-You-Never-Knew-You-Needed--2Първите, които започват да я практикуват в Европа, са двама йога инструктори от Берлин, които се вдъхновили за начинанието, след като видели идеята на американския фестивал Burning Man.

„Бирената йога е свещен съюз между две неща, които всички обичаме – бира и йога”, споделят още в началото те. „И двете представляват вековни терапии за тялото, душата и съзнанието. Удоволствието от пиенето на бира и съсредоточаването по време на йога упражненията се комбинират, създавайки енергизиращо преживяване”, посочват още инструкторите.

yoga-beer_2-830x0-c-default  След появата си бирената йога бързо намира последователи по цял свят. До скоро обаче имало само две училища в света, разположени в Берлин и Сидни.

Сега Марина Вовченко ръководи клас от 25 души в Москва. Един от участниците в него споделя, че „това е липсващото парче в цялата йога философия”.

Посетителите използват бутилката, за да балансират и изпълняват обичайни йога пози.

beer yoga

 „Искам хората да прекарват времето си приятно – не само да седнат в бара и да пият бира, но да правят йога едновременно”, споделя амбицията си и инструкторката Вовченко.
 
Източник:Ruptly

Antoaneta Peeva

Add comment

− 2 = 3