Cherga BG

БХРА връчи годишните си награди

IMG_0587Най-престижните годишни награди в туризма бяха раздадени от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. За 13-ти път бяха отличени постиженията на бранша в 22 категории. Правителството на Русия получи наградата за най-голяма чуждестранна инвестиция в сферата на туризма в България. Правителството е собственик на Санитарно-оздравителен комплекс “Камчия”. Капиталът на фирмата възлиза на 122,2 млн. и е изцяло руска собственост.
Въпреки кризата туризмът си остава печеливш. Това отчете в приветствието си министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков: вместо очакван спад на приходите в бранша, до края на октомври се отчита ръст от 1,3 процента.
Две отличия получи Дедеман Принцес София – хотел за конгресен туризъм на 2009 г. и специално отличие на Столичната община за най-много отчетени нощувки в София. Веригата “Дедеман” е приготвила 10 милиона евро, за да наеме хотели на морето и в Банско. Банката с особени заслуги към бранша е “Райфайзен”.
В категорията “Градски петзвезден хотел на 2009 г.” наградата получи Гранд Хотел “Димят” – Варна, а за ваканционен петзвезден хотел беше отличен “Мелия Гранд Ермитаж” в курортния комплекс “Златни пясъци”. Отличени бяха и СПА хотел “Персенк” – Девин (за балнеохотел), хотел “Глазне” – Банско (за бутиков), “Чарлино Плаза” – Русе (за най-добър семеен).
Награда получи и кметът на Белоградчик – за най-ползотворно сътрудничество в туризма с община. “Предстои да надграждаме, защото районът наистина е интересен. Търсим и международна значимост на това, което правим”, каза кметът на общината Емил Цанков.

Add comment

2 + 3 =