Шестнадесетият благотворителен Виенски бал, организиран от сдружение „Виенски клуб“, се проведе традиционно в края на февруари в залите на София хотел Балкан под патронажа на Негово превъзходителство посланика на Република Австрия Роланд Хаузер и кмета на София, г-жа Йорданка Фандъкова.

2016.02.20 - 0034

Присъстващите над 350 гости се наслаждаваха на балната атмосфера с тържествено откриване с полонеза, музикална програма, томбола, среднощен кадрил, виенска кухня и музика. На влизане в балната зала, всяка от дамите получи красива гривна – подарък от община Виена.
Балът бе открит от млади дебютанти, подбрани с кастинг от елитни столични гимназии, облечени с рокли на модна къща „Принцес“ и фракове от „Агресия“. За кулинарните изненади на вечерта отново се погрижи майстор-готвачът от Виена Готфрид Ганстерер.

2016.02.20 - 0040

Освен изисканото виенско меню, по традиция гостите дегустираха различни вина на винарна „Загрей“ с вурстчета и гулаш и слушаха традиционната „хойриге“ музика в изпълнение на дуо от Виена.
В среднощните часове гостите имаха възможност сами да научат как се танцува кадрил под вещото ръководство на церемониалмайстор от Виена.
Над 6000 лв. бяха събраха от благотворителната томбола. Те, както и част от приходите от продажбата на кувертите /на цена от 200 лв. и 150 лв./ ще бъдат дарени на сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“- за изграждане на възстановителен център в с.Опицвет, и фондация „Конкордия“.

2016.02.20 - 0030

Share Button