Съжаляваме, този текст е наличен само на Английски (Сащ). For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Dzovani i leze Buboleze 1Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“ стартира инициатива за популяризиране на професионалното образование в България и превантивно овладяване на интелектуалната миграция на младите българи – „Учи в България, завладей света!“.

Преподаватели и възпитаници на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ ще застанат с лицата и авторитета си в кампанията, за да опровергаят недоверието в българското образование. Проектът ще стартира почти едновременно в 12-ет различни града с национално турне: Димитровград, Хасково, Кърджали, Смолян, Добрич, Шумен, Търговище, Русе, Благоевград, Стара Загора, Сливен и Кюстендил. Освен с дипломните спектакли и филми на връстниците си, младите жители на градовете, ще се срещнат с водещи преподаватели на Академията, които ще ги запознаят със специалностите, условията на европейска мобилност, подготовката и реда за кандидатстване през учебна 2016/2017 година. Безплатните, напълно открити за местните общности консултации се подпомагат от общинските структури и театрите на градовете.

„Учи в България, завладей света!“ е превантивен рефлекс на общ, изключително болезнен и вземащ опасни мащаби проблем. Ето защо, към инициативата да запознаем децата си, с възможностите за качествено и перспективно висше образование в страната, преди да ги изгубим, може да се присъедини всяко училище, всеки град, всяка обществена, неправителствена или бизнес структура, всяко семейство.

НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ има ресурс и е подготвен да съдейства и предоставя електронна и печатна информация на всеки, който прояви интерес.

Share Button