Народният театър открива сезона за зрителите на 10 септември 2017 г. Тогава ще се играе първото представление – „Нощна пеперуда” на Явор Гърдев.
Театърът ще зарадва зрителите с изцяло обновени голяма и камерна зала. През лятната ваканция бяха ремонтирани помещенията и представителните пространства, като бяха претапицирани зрителските столове на двете сцени и реновирани всички златни орнаменти. Народният театър стартира сезона и с нова инсталация, която сменя застоялия въздух със свеж.
народният театър
Освен с обновена визия, Народният театър ще зарадва почитателите на театралното изкуство и с четири премиери до края на 2017-та година. Първата от тях е на 28 септември на Камерна сцена. Това е „Чаровно лято с неизбежните му там неприятности” („Чудаци”) по Максим Горки, под режисурата на Красимир Спасов, с участието на Дарин Ангелов, Илиана Коджабашева, Марин Янев, Пламен Димов, Параскева Джукелова, Добринка Станкова, София Бобчева, Христо Терзиев, Сава Драгунчев и Цветомира Даскалова.

Актрисата Бойка Велкова ще представи дебюта си като режисьор на 13-ти и 14-ти октомври с пиесата „Цветът на дълбоките води”, В който ще видим Емануела Шкодрева, самата Бойка Велкова, Вяра Табакова, Ева Данаилова и Павел Иванов. Музиката за „Цветът на дълбоките води” е на Теодосий Спасов.

На 27-и октомври зрителите могат да видят „Калигула” – постановка на Диана Добрева. Представлението ще е с участието на Деян Донков, Александра Василева, Жорета Николова, Биляна Петринска, Албена Ставрева, Вяра Табакова, Валентин Ганев, Зафир Раджаб, Йосиф Шамли, Деян Ангелов и студенти от НАТФИЗ.

Декември ще бъде месецът, в който ще се състои премиерата на „Танцът Делхи” на световноизвестния режисьор и директор на театъра във френския град Тулуза Галин Стоев. В спектакъла участват Светлана Янчева, Радена Вълканова, Владимир Карамазов, Елена Телбис, София Бобчева и Радина Кърджилова.

Share Button