Създадена да издирва, съхранява и популяризира българското изобразително изкуство сред гражданите на Лудогорието, откакто отваря врати на 22 май 1972 г. Художествена галерия „ Професор Илия Петров” в Разград е културен институт с водеща роля в развитието на града и региона.

Галерията притежава големи колекции от картини на художниците Драган Данаилов, Георги Йорданов, Максим Цанков, Коста Петров, Йордан Петров, някои от които са родом от Разград. В отделни зали е представено творчеството на Максим Цанков и Драган Данаилов, получили художествено образование в академия „Албертина” в Торино, Италия.

Изключително ценни са произведенията на именити български творци, които ХГ„ Професор Илия Петров” съхранява, сред които са Илия Петров, Владимир Димитров – Майстора, Златю Бояджиев, Данаил Дечев, Стоян Венев, Васил Стоилов, Иван Фунев.

Посетители от цял свят привличат и Международната изложба карикатура, Националната изложба „Лудогорие”, Международният пленер „Мистика и реалност”, гостуващите колекции от български галерии, изложбите на съвременни художници, работата с малките художници. В залите на галерията се провеждат и различни събития с обществено значение: церемонии за връчване на награди на дейци на културата и образованието, брачни ритуали и други.


Кемпери под наем – марка RIMOR , основана 1978 година.

„Следвай желанията си“ с нашите нови кемпери!

Модел: RIMOR Horus –  новата идея за движение!

Компактност, лекота на управление, невероятни и модерни дизайнерски и интериорни решения, с базово оборудване на FIAT.

Спорт, открития, приключения и туристически пътувания, БЕЗ граници!

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Модел: Rimor Seal 98 Plus – Приятел, който винаги е готов да тръгне!

 Модерни дизайнерски и интериорни решения, отделна баня и тоалетна, изключително голям багажник, с базово оборудване на FIAT.

 Идеален при пътуване и почивка с домашен уют, лукс и комфорт!! 

 

Кемпери под наем от „Кемпер рент Черга“,

тел.: 0898777324 и на FB: CamperRentCherga

Кемперите се фабрично нови и са оборудвани с всичко необходимо за гарантиране на удобство и конфорт. Атрактивни оферти за наем, без допълнителни такси.

 

 

 

 

 

Share Button