Созопол е един от най-древните и очарователни морски градове с богата история и артистична атмосфера. Затова допринася изграденият от Фондация „Созопол“ Архитектурно-исторически комплекс „Южна крепостна стена и кула”, който сред най-големите атракции. Разположен е на южната панорамна алея, в старата част на Созопол – Археологически резерват „Античния град Аполония”.

Комплексът включва музей, къща с възрожденска архитектура, параклис „Св. Св. Кирик и Юлита“ от XIII – XIV в. и възстановена крепостна стена и кула с тайни входове, които са охранявали Созопол от IV.до XIV в.

В музея ще видите античен кладенец от IV.- III. в. пр. Хр., зърнохранилище от V – VI в., превърнато в изложбена зала. В нея е запазен част от водопровода на Аполония Понтика, датиран от V в. пр. Хр., нимфеум, изграден през IV – III в. пр. Хр. в чест на трите нимфи, покровителки на минералните извори. Подредени са изложби с антични амфори и други съдове, картини, скулптури, филателия, колекция от инструменти, свързани с миналото на морското корабоплаване.

Чрез този комплекс, Созопол бе избран за „Световна туристическа дестинация“, а Фондация „Созопол“ стана първата българска организация получила престижната награда на Съвета за световен туризъм и пътувания заради активната си дейност за опазване на природното и културно наследство.
Благодарение на изпълнените от фондацията проекти Созопол е и един от шестте града в Европа, приети в Лигата на историческите и достъпни градове към Европейския център за фондации в Брюксел.


Кемпери под наем – марка RIMOR , основана 1978 година.

„Следвай желанията си“ с нашите нови кемпери!

Модел: RIMOR Horus –  новата идея за движение!

Компактност, лекота на управление, невероятни и модерни дизайнерски и интериорни решения, с базово оборудване на FIAT.

Спорт, открития, приключения и туристически пътувания, БЕЗ граници!

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Модел: Rimor Seal 98 Plus – Приятел, който винаги е готов да тръгне!

 Модерни дизайнерски и интериорни решения, отделна баня и тоалетна, изключително голям багажник, с базово оборудване на FIAT.

 Идеален при пътуване и почивка с домашен уют, лукс и комфорт!! 

 

Кемпери под наем от „Кемпер рент Черга“,

тел.: 0898777324 и на FB: CamperRentCherga

Кемперите се фабрично нови и са оборудвани с всичко необходимо за гарантиране на удобство и конфорт. Атрактивни оферти за наем, без допълнителни такси.

 

Share Button