Cherga BG

Балканското изложение на игралнaта и развлекателната индустрия, BEGE Expo, празнува десета годишнина през ноември

Над 65 изложители от 20 държави, ще представят своите последни продукти по време на 10-о юбилейно издание на BEGE Expo. Само два месеца остават до Балканското изложение на игралната и развлекателната индустрия, което ще се проведе на 22 и 23 ноември в Интер Експо център, София.

BEGE Expo е с бизнес ориентация и дава възможност на производители, оператори, търговци и представители от световната игрална индустрия да се срещнат с потенциални партньори, да обсъдят бизнес идеи и технологични иновации, да установявят търговски контакти и да представят своите продукти. Всяка година BEGE Expo привлича над 5000 професионалисти от над 20 държави, утвърждавайки се като събитие с ключово значение за индустрията в региона.

По случай юбилейното издание на събитието, в рамките на изложението ще се случат много нови инициативи, чиято цел е подпомагане на развитието на индустрията и утвърждаване на София като технологичен център на Балканите. Сред тях са новата “Стартъп зона”, която ще даде поле за изява на предприемачи от бранша, “Зона за иновации”, “Sales Pitch зона” и други. Множество технологични иновации, демонстрации и изненади очакват посетителите за официалното откриване на изложението на 22 ноември от 11:30, както и през двата дни на събитието.

Побързайте да се регистрирате онлайн за изложението – безплатно. Всички посетители ще могат да участват в томбола за спечелването на екскурзии в най-добрите български курорти: Банско, Пампорово, Сандански, Велинград и Златни пясъци!

Тази година изложението ще се проведе под слогана “България – технологичен център на Балканите!”, а целта на организаторите е да подчертаят бързото развитие на технологичния сектор в страната и региона. Благодарение на ниските данъчни ставки и бързата Интернет връзка, София се превърна в място, привличащо предприемачи от цял свят и не случайно влиза в класациите на Форбс като “Най-добрите градове по света за основаване на стартираща компания”.

Именно към предприемачите от региона е насочена и новата Стартъп зона, където стартиращи компании ще могат да представят своите идеи. Инициативата се осъществява с подкрепата на София Тех парк, Софтуерния университет (СофтУни), Wakeup and Startup, Пиксел Медия, Регус, Бетахаус, JCI България, Game Development Summit.

Към младите таланти е насочен Кариерният център на изложението, където студентите ще могат директно да кандидатстват за свободни позиции в индустрията. Тази година изложението ще даде възможност на най-амбициозните млади хора да се включат и в Доброволческа програма към събитието, която ще им даде поглед зад кулисите на най-голямото събитие за игралната индустрия на Балканите.

На първия ден от BEGE Expo ще се състои и шестото издание на конкурсът за красота Miss Gaming BEGE, а вечерта ще завърши с грандиозното парти на организаторите.

Традиционно като предшестващо събитие на изложението ще се проведе и 10-ото юбилейно издание на Източноевропейската Конференция на Игралната Индустрия (EEGS) в дните 20-22 ноември в зала Витоша на Интер Експо център. Форумът събира представители на най-важните международни организации от игралната индустрия в Европа и света, които дискутират всички актуални въпроси за бранша – регулаторни промени, нови технологии, развитието на индустрията, маркетинг и др.

Тази година BEGE Expo ще е звеното между признатите постижения на миналото, настоящите иноватори и новото поколение, идващо да завладее индустрията. За десета поредна година изложението ще е мястото, където професионалисти от индустрията идват, за да обменят опит и идеи.

Работно време на изложението за посетители:

22 ноември – 11:00 – 18:00

23 ноември – 11:00 – 18:00

Биляна Котева

Add comment

1 + 1 =