Cherga BG

Балканите – шестата по посещаемост дестинация в света

Go2Balkans 2016
“Черга БГ” е медиен партньор на международния форум

За поредна година в София ще се проведе международен туристически форум и изложение – „Балканите – природа, история, култура и СПА“.

Мащабното събитие ще е под наслов „Балканите – шестата по посещаемост дестинация в света“ и ще привлече интереса на туроператори от цял свят към предлаганите туристически услуги в България и другите държави на Балканите – Албания, Босна и Херцеговина, Гърция, Македония, Румъния, Словения, Сърбия, Турция, Черна гора и Хърватия. Организатор на престижния ежегоден международен форум е Консорциум Go2Balkans.

Събитието ще се състои в два дни – 17 и 18 октомври в Интер Експо Център, София. В рамките на форума през първия ден участниците ще имат възможност за осъществяване на директни бизнес контакти, които предварително са планирани в специализиран календар за срещи. Има обособена зона за презентации и зона за професионални разговори.

Втория ден е отворен за посетители и крайни клиенти, които ще имат възможност да се запознаят с представените туристически ресурси и с предлагани почивки и екскурзии през Зима 2016/2017, Пролет и Лято 2017 от туроператорите – изложители, като ще могат да закупят туристически пакети с големи отстъпки.

В програмата са предвидени много изненади за посетителите

На сцената на Go2Balkans, през този ден, ще се представят атрактивни фолклорни и гастрономични програми от различни държави, който ще направят атмосферата запомняща се.

Регистрирани за участие са над 75 изложители, субсидирани участници (hosted buyers) от Испания, Словения, Унгария, Румъния и Италия. Над 300 бизнес участника през първия ден от България и чужбина и над 600 посетителя за втория ден.

Сред участниците в Go2Balkans 2016 ще бъдат:
Национални туристически организации;
Туристически бордове, асоциации и сдружения;
Общини и туристически центрове;
Туроператори и туристически агенти;
Хотели и хотелски вериги;
Музеи, културни институции, туристически атракции;
Фирми, извършващи дейности за развитие на тематичен туризъм, превозвачи, доставчици на свързани с туризма услуги;
Медии и журналисти;
Посетители и крайни клиенти.

Photo by Georgi Kazakov (www.georgikazakov.com)
Photo by Georgi Kazakov

Участието в Go2Balkans 2016 дава уникална възможност за директни бизнес контакти и партньорства, представяне на нови продукти и услуги, както и срещи с туроператори от програмата Hosted Buyers, които разработват реални, работещи туристически програми на Балканите и др.

Организаторът на събитието – Консорциум Go2Balkans е съставен от девет български туроператора: Абакс ЕООД, Александър Тур Къмпани ООД, Бохемия ЕООД, Дан Травел ЕООД, Елфи турс ЕООД, Караджъ Турс Интернешънъл ООД, Лоял Травел ЕООД, Профи Турс ООД, Тандем Травел ООД, членове на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА).

Подробна информация и актуални новини свързани със събитието Go2Bаlkans можете да намерите на www.go2balkans.com.

Илиян Димитров

Add comment

32 − = 30