Cherga BG

Българинът – все така верен на родното Черноморие

Българинът е верен на родното Черноморие и категорично го предпочита пред чуждите плажове. Българското Черноморие остава желаната дестинация за лятна почивка на нашенци и през това лято.

Над милион и триста хиляди пълнолетни българи са почивали на морето ни, а още на половин милион явно им предстои да го посетят, показват данните от експресен телефонен сондаж на “Галъп интернешънъл” във времето за равносметка на лятото, проведен сред 800 пълнолетни българи чрез панелна методика, която позволява национална представителност на данните. В сондажа 37 % заявяват, че са били на лятна почивка – това означава около 2 милиона души. А 68% от тях твърдят, че са избрали българското Черноморие, което е над 1,3 милиона. Ако в сметката се прибавят и децата, то това означава , че близо половината от населението на страната ни е било или ще бъде на нашето Черноморие през този сезон.

С най-голям дял са младите до 30-годишна възраст и жителите на София, коментира Агенция KP0CC. В чужбина през това лято момент са

Черноморие

почивали около триста и петдесет хиляди българи. Интересно за отбелязване в данните е, че още близо толкова тепърва ще отидат на почивка извън страната – очевидно по-евтините условия за началото на есента са особено привлекателни, а също така предпочитаният попрохладен климат през ранната есен вероятно оказва влияние. Други 700 хиляди пълнолетни българи са почивали или им предстои да почиват на други места в страната извън Черноморието. Като цяло над 60 % от българите са почивали или ще почиват извън мястото, където живеят, през това лято. Числото се получава от сумирането на дяловете на онези, които вече са почивали и онези, които твърдят, че ще почиват.

Редактор Едно

Add comment

97 − 92 =