Cherga BG

АРТ център Юзина представя „Етична Мода”

8_Denitza Grozeva_NHA

На 7 февруари 2014 година от 18:00 ч. магистрите от специалност Мода от Националната художествена академия ще представят изложба „Етична мода“, организирана със съдействието на Арт център Юзина и Сердика офиси. Колекцията ще бъде показана в закрития атриум на бизнес сградата Сердика Офиси на бул. Ситняково 48 и може да бъде видяна до 12 февруари.

Тематае обединена от една обща концепция, която разработва понятието „Етична мода”. Тя се подчинява на новите етични норми и търси съмишленици, които споделят тези идеи и са готови да ги подкрепят. Тенденцията е да се лансира употребата на естествени и екологични суровини, дава се втори живот при работа с рециклирани материали, съхраняват се и се стимулират безценни традиционни старинни техники и занаятчийски умения в областта на дизайна.

Експерименталната модна колекция включва дипломните разработки на студентите Анна Станкова, Боряна Николова, Деница Грозева и Рафаела Рафаелова. Магистрите от специалност „Мода“ в Националната художествена академия разглеждат темата по индивидуален, пречупен през техния поглед, начин и представят четири колекции, вдъхновени от различни аспекти на „етичната мода“.

Националната художествена академия е партньорска организация на Арт център Юзина с основател и директор Десислава Монева. Центърът е точката на сближаване на критично мислене, диалог и активната платформа за различни обществени, образователни и социални програми за широк кръг от публика. Мисията на Арт Център Юзина е да служи като мост между региона и изкуството на бъдещето, да предоставя сцена за изява на художници от всички краища на света.

В. Филипова

Add comment

49 − = 45