Cherga BG

Art & culture с първа лекция за сезона

Първата лекция за новия сезон на интересното дуо от Art&culture ще се проведе на 30-и септември – събота от 14:00 ч. в Дом на киното София. Темата на първата лекция ще бъде “Автори и произведения, преобърнали света на изкуството”.


В изложението ще стане въпрос и за някои от най-големите загадки на модерното и съвременното изкуство… Например, защо едноцветни платна, черни или бели, са така значими? Как отделни автори, като Джон Кейдж, Анди Уорхол, Алън Капроу, преобразяват представата ни за художествено творчество? Защо една от най-актуалните теми в теорията на изкуството днес коментира неговия възможен край?


Най-интересената част от лекцията, по традиция ще бъде посветена на проявите на изкуството в съвремието ни и ще бъде дискусионна. 

 

Дуото Теодора и Радослав стартират проекта Art&culture с анбициозната мисия да създават и да провеждат нови формати събития за съвременно изкуство и култура, чрез които да запознават широката публика с тази необятна материя – и то по един освободен, атрактивен, стилен и дълбокомислен начин!

Още по темата – на 30-ти септември (събота), от 14 ч. в Дом на киното. Билетите вече са в продажба онлайн от ТУК: https://goo.gl/C2j4eX.

Биляна Котева

Add comment

86 − = 82