Cherga BG

Англичаните предпочитат почивка в България

Англичаните определено предпочитат почивка в България заради евтинията, посочва Miror.

Вечеря и обяд с напитки излизат 35.73 паунда за семейство в Слънчев бряг.

В Майорка, например, разходите са тройно по-високи.Слънчев бряг, България

България оглавява класация за най-изгодни летни дестинации в Европа, посочва британското издание Mirror. В списъка влизат общо 15 популярни сред хората от Великобритания места, сред които са Мармарис и Ибиса, а позициите се преценяват според цените на основните стоки, които употребяват туристите там.

Цената на чаша кафе, продукти за защита от слънцето, средни разходи за обяд и вечеря, бира и вино са сред критериите на класацията. Важно е и финансовото подразделение на британските пощи, което всяка година изготвя доклад с цените на стоките, консумирани по време на ваканция в основните туристически дестинации на британците.

Дневните разходи за четиричленно семейство

на почивка в Палма Нова, Майорка, са в размер на 100.7 паунда. Т осигуряват храна и напитки през деня, информира Mirror.

В същото време обаче Слънчев бряг има по-изгодна, тройно по-ниска оферта за  семейства – 35.73 паунда.

Най-скъпо ще бъде за чуждестранните туристи в СБългария, Слънчев брягоренто, Италия, където дневните разходи достигат 163.2 паунда, следван от Ница, Франция (138.13 паунда), и Ибиса (144.86 паунда). Според данните на Mirror обяд за четиричленно семейство би струвал на британците минимум 3.36 паунда в Слънчев бряг, а втората най-ниска цена е 8.98 паунда в Алгарве, Португалия. В същото време Алгарве предлага най-евтиното кафе, а България – най-добрата цена за бира.

Туристическият сектор в страната може да очаква ръстове между 7 и 10% в посещенията на чужденци тази година спрямо предходната по данни на Министерството на туризма. През първите пет месеца от 2017 г. общият брой на посещенията нараства с 13% на годишна база, като така достига близо 2.2 млн., по- сочва министърът на туризма Николина Ангелкова.

Редактор Едно

Add comment

8 + 1 =