Cherga BG

Ангел и Мойсей пак нестандартни в новия си сингъл

cover5

Изпълнителите представят новото парче „Спомняй си“, изградено на принципа две в едно. Финалът на песента и клипа съдържат част от следващия сингъл на креативния тандем, чието издаване предстои също скоро.

След като обраха голяма част от важните призове на 359 Хип Хоп наградите и тези на Box TV, и изненадаха публиката на една от церемониите с иновативен пърформънс с импровизация на живо, Ангел и Моисей са готови да сюрпризират феновете си с нова, изключително добра идея. Техният нов проект се казва „Спомняй си” и освен с модерния нов звук, дело на музикалния продуцент на тандема – Васко Иванов „Dexter”, песента изненадва със схемата „две в едно“. На финала на парчето „Спомняй си”, феновете на тандема ще чуят и част от съвсем различна песен, чиято премиера предстои. И двете нови продукции са част от каталога на лейбъла Вирджиния Рекърдс.

Верни на традицията всяка нова песен на Ангел и Моисей да има съвсем различно лице и звучене, двамата артисти отново влизат в неочакван контекст. Песента е лиричен и концептуален проект, в който те демонстрират както красотата и спецификата на своите вокали, така и усещането си за хармония и мелодика. Музиката и аранжиментът са дело наВаско Иванов “Dexter”, а текстът на песента идва директно от сърцата на Ангел и Моисей. За микса е отговорен Димитър Ганчев от Digital Plus Studio, а за мастера – Емил Бояджиев от Hit House Studio.

За посланието на песента и видеото, двамата артисти споделят: „Много хора насочват енергията си и очакванията си към тези, които създават изкуство по същия начин, по който маскираните хора в клипа ни насочват фенерите си към танцуващата гимнастичка. Това не бива да плаши един артист, напротив трябва да го концентрира още повече върху това, което обича да прави. Трябва да се научим да отразяваме вниманието, интереса, любовта и омразата, която хората излъчват към нас и вместо да им се подчиняваме или да се страхуваме от тях – да ги трансформираме в креативна енергия.”

Двамата са единодушни: „Повечето млади изпълнители в българска музика, в момента, се усещат сякаш изложени на показ, с насочено към тях изострено внимание и се сблъскват всеки ден с целия диапазон от емоции, насочени към тях – от обожание до крайна омраза. Трудно е да се абстрахираш от това, но всъщност единственото, от което всеки артист има нужда, е да бъде оставен на спокойствие да прави това, което харесва, за да се получава то истинско.”

Доверието между хората е основното послание на песента и видеото. Ангел и Моисей вярват в доверието във взаимоотношенията между хората и дават знак към своите фенове, че не бива да се страхуват да се доверяват и не бива да се отказват, когато стигнат до този момент. Няколко женски образа са вплетени в сюжета на видеото, представени от красивите модели на Ивет Фешън. Образите на маскираните хора във видеото са перфектно пресъздадени от талантливите танцьори от XNRG Crew, а красивата гимнастичка е Симона Якимова от клуб по художествена гимнастика Академик и национален отбор на България по естетическа гимнастика.

В. Филипова

Add comment

63 − 54 =