Cherga BG

10 отбора играят футбол срещу туберкулозата

Кемпински хотел Зографски организира футболен турнир „Не на туберкулозата” за трета поредна година

За трета поредна година Кемпински хотел Зографски организира футболен турнир „Не на туберкулозата”, за да бъдат събрани средства за борба срещу болестта. Десет отбора ще се включат в инициативата, за да докажат, че всяко усилие има значение – Кемпински хотел Зографски, ресторант Панорама, CocaCola, SpecialEventsGroup, Радисън Блу София, ресторант Макси, хотел Феста, Евро Жоли, BulgariaGateway и Грийн клийн груп ще изиграят серия от мачове на 29 март на мини футболните игрища на стадион „Раковски”. Както и в предишни издания на турнира, в инициативата с дарение за пореден път се включва и AlphaBank.

Хотелите на Кемпински организират различни инициативи за световния ден на туберкулозата”, споделя Илиян Севдин, Мениджър Банкетни зали и член на футболния отбор на хотела. “Преди три години решихме, че искаме да намерим форма на благотворителност, която да обедини социалната отговорност и забавлението, и която да даде на всеки от нашите колеги усещането за личен принос в една благородна кауза. За разлика от проекти, в които компаниите дават пари в подкрепа на обществени инициативи от своя бюджет, тук основните участници са членовете на екипа, техните семейства и приятели, които знаят, че дареното от тях ще достигне директно до нуждаещите си”.

През изминалите две години събраните от турнира средства бяха дарени на Университетската детска клиника за белодробни болести в София. Тази година, в стремеж за по-широка подкрепа, турнирът ще подпомогне Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести – Перник ЕООД, като изборът на лечебно заведение беше осъществен с любезното съдействие на Международния дамски клуб, който също подкрепя инициативата.

Изграждането на традиции, свързани с борбата срещу туберкулозата, е изключително важно, защото показва нашата активна отговорност към живота и подобряването на неговото качество”, казва Герд Руге, Генерален мениджър на Кемпински хотел Зографски София. “Инициативата, подкрепена с желание и загриженост от нашите партньори, може да подпомогне здравни проекти и обществото като цяло с няколко ясни цели – съдействие за нуждаещи се болници, споделяне на информация за заболяването, промяна в поведението на хората с цел откриване на болестта в ранен стадий и съответно по-лесно лечение”.

Всеки е добре дошъл като зрител и съмишленик на 29 март, събота, от 10.30 ч. на мини футболните игрища на стадион „Раковски”. Нека да споделим настроението на феър плей – и да покажем, че сме съпричастни!

Add comment

19 − = 16